Cum să faci o baie marocană traditională la tine acasă? - Legacy of Morocco

Cum să faci o baie marocană traditională la tine acasă?

Ce este tratamentul cu baie marocană (hammam)?

Am crescut în Maroc, mersul la hamam făcea parte din rutina mea săptămânală. În fiecare sâmbătă după-amiază, începeam cu mama și mătușile mele ritualul pre-Hammam , care presupunea pregătirea ingredientelor și pregătirea părului și a pielii pentru tratamentele de baie marocane.

Băile marocane, numite și Hammam-uri marocane , sunt unul dintre cele mai bune tratamente de îngrijire pentru detoxifiere. În Maroc, femeile fac o baie marocană în fiecare săptămână. Este un timp nenegociabil care poate dura până la două ore. Este menit să curețe și să hrănească în profunzime pielea și părul, dar și să reia legătura cu simțurile corpului și să se relaxeze.

După ce am încercat multe masaje de relaxare și SPA-uri, sincer nu există nimic ca să fii în hamamul aburind , unde fiecare centimetru al mușchilor tăi se relaxează și fiecare por se deschide pentru o curățare profundă. Odată ce ai terminat baia marocană, te simți complet curat și relaxat , ca și cum tocmai te-ai fi născut.

Pentru că nu am o baie marocană aici in Romania, am incercat sa creez acelasi efect acasa, care este aproape la fel de bună ca și într-un hamam tradițional . Puteți găsi produsele cu ușurință online (voi împărtăși linkurile mele mai jos). Odată ce l-ai încercat, nu mai există întoarcere!

Ce este tratamentul cu baie marocană ( hammam )?

Băile marocane sunt un ritual de frumusețe tradițional marocan în care bărbații marocani și femeile marocane merg la o baie publică separată de gen, pentru a beneficia de virtuțile sale purificatoare și de detoxifierea pielii.

Hammam-urile din Maroc sunt peste tot. Le poți găsi în aproape orice cartier. Sunt unul dintre cele mai apreciate tratamente de înfrumusețare de curățare și relaxare din Maroc. De fapt, este foarte rar ca femeile din Maroc să meargă la SPA-uri obișnuite, deoarece pot obține tot ce au nevoie într-o baie marocană.

Cum să faci o baie marocană acasă

Iată pașii detaliați de urmat pentru a vă face baia marocană acasă, precum și câteva link-uri utile către produse marocane uimitoare care vă vor aduce experiența cu Hammam la un alt nivel.

 

PASUL 1 – Aplicați un tratament cu ulei pe păr

Primul pas pentru a te pregăti pentru o baie marocană este să-ți hrănești părul cu un tratament cu ulei și să-l lași cel puțin câteva ore, sub un prosop cald.

În Maroc, cel mai folosit ulei pentru păr este uleiul de argan . Uleiul de argan – aplicat pe vârfurile părului – este perfect pentru hrănirea în profunzime a părului, aplicat pe scalp – este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a avea un păr frumos și gros și pentru a opri căderea părului.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigurați-vă că alegeți un ulei de argan organic pur și de bună calitate. Utilizați doar cateva picaturi.

 

PASUL 2 – Pregătiți-vă cada sau dușul și aburiti incaperea

Odată ce tratamentul pentru păr a pătruns profund în păr și scalp (după aproximativ 2 ore), puteți începe să vă pregătiți mediul pentru hamam .

Ideea este să obții cât mai mult abur cald/fierbinte în dușul tău. Pentru a produce suficient abur, lăsați apa fierbinte să curgă timp de 2 până la 3 minute până când dușul începe să devină abur.

 

PASUL 3 – Pregătește-ți pielea cu săpun beldi marocan



Odată ce dușul tău este fierbinte si aburit următorul pas este să-ți deschizi porii pielii. Pentru aceasta, reglați temperatura apei la cald, intrați sub duș și lăsați apa să curgă pe tot corpul timp de aproximativ 2 până la 3 minute, inclusiv fața. Acest lucru vă va deschide porii.

Apoi aplicați pe tot corpul săpunul beldi tradițional marocan 

Săpunul beldi marocan este un produs tradițional de frumusețe marocan esențial pentru băile Hammam .

Este o pastă făcută din coji de măsline uscate și plante uscate. Odată ce intră în contact cu pielea umedă, aceasta va spuma ca săpunul și va pătrunde în piele, pregătindu-l pentru curățarea profundă viitoare.

Din nou, cel mai bine este să folosiți un săpun beldi marocan 100% natural . O lingurita plina va fi mai mult decat suficienta pentru intregul corp. 

 

PASUL 4 – Curățați-vă părul și aplicați un balsam profund

Acest pas este simplu și constă în curățarea părului de tratamentul cu ulei în timp ce acorzi ceva mai mult timp pentru ca săpunul negru să-ți pătrundă în piele.

Pentru curățarea părului, folosiți un șampon blând și asigurați-vă că vă curățați bine părul, scalpul și vârfurile. Odată ce ai terminat, aplică balsamul în profunzime.

 

PASUL 5 – Începeți exfolierea cu mănușa marocană Kessa

Acum că săpunul negru marocan a pătruns în piele și corpul tău este gata să fie purificat, este timpul să începi să îndepărtezi pielea moartă! Pentru aceasta, veți avea nevoie de o mănușă marocană Kessa .

Mănușa marocană Kessa este un esențial popular pentru baie în Maroc, folosită pentru a îndepărta pielea moartă. 

Cea mai importantă parte aici este să alegi Kessa potrivită în funcție de sensibilitatea pielii tale .

Recomand folosirea unei mănuși Kessa din lufa. Va respecta bariera pielii și va permite o exfoliere profunda. Această mănușă Kessa Hammam este una dintre cele mai bune pe care le puteți găsi pe piață. Rețineți că o mănușă Kessa va fi întotdeauna puțin aspră, așa că frecați întotdeauna ușor, niciodată prea tare.

Mănușa Kessa va îndepărta pielea moartă de pe tot corpul, frecând ușor pielea , folosind mișcări circulare. Datorită săpunului negru marocan aplicat mai devreme, pielea ta va elibera MULTE toxine și piele moartă. Vei fi surprins!

 

PASUL 6 – Aplicați o mască Ghassoul

Ghassoul marocan este o argilă extrasă din munții Atlasului marocan. Este o argilă foarte unică și bogată, plină de minerale precum magneziu, fier și potasiu. Puteți găsi Ghassoul sub formă de pulbere, solidă sau pastă.

Ghassoul este, de asemenea, o parte esențială a experienței Hammam-ului marocan. Este folosita in Maroc inca din secolul al VIII-lea de catre femei pentru a-si curata corpul si uneori parul (daca ai parul gras, va face minuni!).

Pentru a folosi Moroccan Ghassoul, asigurați-vă că vă clătiți pielea cu apă caldă, apoi aplicați pasta pe piele, inclusiv față. Lăsați să stea 5-10 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Pielea ta va fi netedă ca pielea unui bebeluș!

Aceasta este argila marocană  pe care o gasiti la noi in magazin.

 

PASUL 7 – Clătiți întregul corp și aplicați ulei de argan

Ești aproape gata. Asigurați-vă că pielea și părul sunt bine clătite și curate, apoi uscați pielea cu un prosop. Dacă doriți, vă puteți masa părțile uscate cu ulei de argan. Puteți chiar să vă răsfățați din când în când și să vă masați întregul corp cu ulei de argan. O meriți!

Asta e. Pielea și părul tău vor fi curate, detoxificate și atât de netede . Vei mirosi uimitor și vei fi profund relaxat și într-o dispoziție bună.

Încercați să faceți un hamam de baie marocană în fiecare săptămână sau două și veți observa că părul și pielea voastră se vor îmbunătăți incredibil și vor arăta mai bine.

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.